Zo organiseer jij een effectieve en zinvolle vergadering

Iedereen kent vergaderingen. Als de een graag sparren en uiteindelijk een goede beslissing neemt, vindt de ander dat het te lang duurt en negeert hij hem. Wanneer een vergadering chaotisch is en eindigt met een onzekere beslissing, is dat verspilling van tijd en geld. Daarom is het belangrijk om tijdens de vergadering zo efficiënt mogelijk te werken. Hieronder staan ​​enkele tips.

Een goede voorbereiding

Een effectieve bijeenkomst vereist een goede voorbereiding. Maak een agenda en stuur deze ruim van tevoren naar de deelnemer. Door dit ruim van tevoren te doen, kunnen er eventuele agendapunten worden toegevoegd of opmerkingen worden gemaakt. Beslis ook van tevoren over het doel van de bijeenkomst. Moet er een belangrijke beslissing genomen worden of is het een brainstormsessie?

Zorg voor goede omstandigheden

Vergaderruimtes op kantoor zijn vaak saai. Dit kan de effectiviteit van de bijeenkomst negatief beïnvloeden. Kies dus deze keer een andere omgeving. Is dit een heel belangrijke bijeenkomst? Wees niet bang om uit te pakken. Kies een unieke ontmoetingsplaats. Een van de meest unieke vergaderruimtes in Rotterdam is De Kuip. Het is niet alleen het mooiste stadion van Nederland, maar ook de ideale ontmoetingsplek. De Kuip biedt 17 verschillende vergaderruimtes met verschillende capaciteiten. Dus voor ieder wat wils! Kijk op dekuip.nl voor deze unieke vergaderruimte Rotterdam.

Tijdsperiode

Zorg ervoor dat de vergadering niet te lang duurt. Wil je echt effectief vergaderen? Blijf dan bij 20-30 minuten en neem een ​​korte pauze. Heeft u iets te bespreken? Reserveer dan maximaal een uur en bied een kopje koffie met cake of een stevige lunch aan om van gedachten te veranderen. Hierdoor blijven de deelnemers alert en gefocust. Ook hiervoor is De Kuip een perfecte vergaderlocatie. Ze bieden namelijk een uitgebreide cateringservice op maat aan. Bespreek dit van tevoren en al je zorgen worden uit handen genomen.