Welke mogelijkheden zijn er om te ontharen?

Ontharen, tegenwoordig zijn veel mensen er mee bezig! Veel mensen vinden dat het hebben van haar onder de oksels of ergens anders vies is. Terwijl haar toch een functie heeft voor het lichaam. In deze blog vertellen we je wat meer over de bestaande soorten ontharing.

Scheren

De manier die iedereen kent is scheren. Je hebt een scheermesje en scheerschuim nodig. Sommige mensen kiezen ervoor om het niet te gebruiken, maar als je geen scheerschuim gebruikt, zal je huid veel sneller uitdrogen en is de kans groter dat het opengaat. Het fijne van deze techniek is dat hij helemaal niet pijn doet en natuurlijk weinig geld kost. Een nadeel is wel dat je het vaak moet bijhouden en het vaker moet doen dan bijvoorbeeld harsen.

Ontharingscrème

Ontharingscrèmes is samen met scheren de enige manier om geen pijn te voelen. Ontharingscrème lost het haar op met een chemische stof, maar het gaat niet tot de wortel. Daarom raad ik aan het niet te vaak te gebruiken en vooral voorzichtig te zijn bij gevoelige plekken. Deze crème breng je met een spatel aan op de huid waar je de haren wilt verwijderen. Dit laat je even intrekken, daarna veeg je het er weer af of spoel je het bij voorkeur af onder de douche. Bij het douchen moet je ervoor zorgen dat alles is verwijderd en dat je huid niet meer geïrriteerd kan raken omdat er bijvoorbeeld een klein restje crème op zit. Zorg ervoor dat je een goed merk koopt want niet elk merk verwijdert alle haren. Gedurende de eerste 3-5 dagen zal uw huid glad zijn, daarna zullen de haartjes weer groeien en zult u het ontharen opnieuw moeten herhalen.

Hars

Bij harsen zit er hars op een strip. Dit moet je kort op je huid laten zitten en daarna moet je het in de tegenovergestelde richting eraf halen. Harsstrips zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten bij verschillende drogisterijen. Het voordeel van deze methode is dat het goedkoop is, overal te koop is en het haar voor een langere tijd wegblijft.

Laseren

Laserbehandeling is de manier om volledig van haar af te komen. Deze techniek kun je in de kliniek laten toepassen bij een professional. In veel steden zit wel een specialist, zo kunt u definitief ontharen in Amsterdam, maar ook in Utrecht of Rotterdam. Je hebt wat geduld nodig bij het gebruik van deze techniek, aangezien je 6-8 sessies nodig hebt met tussenpozen van 6 weken om te voorkomen dat de haarzakjes haar gaan produceren.