Wat is een ergonomische draagzak en hoe helpt het jou en je baby?

Als u op zoek bent naar een draagzak voor uw pasgeboren baby, wilt u er een die comfortabel is voor u en uw baby; een die het gewicht van uw baby gelijkmatig verdeelt en geen onnodige druk op uw rug en schouders uitoefent. Maar nog belangrijker: je wilt een ergonomische draagzak omdat deze je kleintje goed en veilig ondersteunt.

Wat is een ergonomische draagzak?

Een ergonomische draagzak ondersteunt de natuurlijke houding van baby’s en stimuleert een gezonde heupontwikkeling. Het moet de beentjes van je baby ondersteunen tot aan de achterkant van zijn knieën, zodat zijn hele benen niet bungelen, maar hij kan zijn onderbeentjes nog steeds vrij bewegen als hij wat ouder wordt.

Een ergonomische draagzak wordt geleverd met een brede, comfortabele basis die het gewicht van je baby ondersteunt, zodat het meer op haar billen zit in plaats van op haar kruis en de heupen en beentjes van je baby in een kikkerbilletje of M-vorm houdt. In deze ergonomische positie is het billen van je baby lager dan haar knieën, terwijl haar knieën en heupen op gelijke hoogte met elkaar zijn en haar heupen open gespreid zijn. Een voorbeeld van een goede ergonomische draagzak is de tula standard.

Deze positie met wijde pijpen en gespreide hurken komt zowel zijn comfort en goede heupontwikkeling als uw comfort ten goede, omdat het helpt om zijn gewicht gelijkmatig over uw heupen, rug en schouders te verdelen, wat ook te danken is aan de brede, gewatteerde schouderbanden en een riem.

Waarom is een ergonomische draagzak goed voor jou en je baby?

Met een ergonomische newborn draagzak hoef je je nooit zorgen te maken hoe je baby wordt vastgehouden of dat haar zich ontwikkelende nek, ruggengraat, bekken, heupen en benen correct worden ondersteund. Ergonomische draagzakken zijn gemaakt om baby’s en babydragers de beste ondersteuning te bieden.

Houdt uw baby vast zoals u hem zou vasthouden.

De beste draagzak voor pasgeborenen houdt en ondersteunt uw baby, net alsof u haar vasthoudt. Een ergonomische draagzak moet doen wat je armen en handen doen: je baby stevig en hoog tegen je aan houden zodat je haar schattige hoofdje kunt kussen, terwijl je het hoofd, de rug, de billen en de knieën van je baby veilig ondersteunt terwijl je haar instinctief wiegt. Pasgeborenen nemen natuurlijk ook de M- of kikkerpootpositie aan, dus u wilt een draagzak die het onderlichaam van uw baby in dezelfde natuurlijke positie houdt.

Vermindert de belasting van de zich nog ontwikkelende wervelkolom, gewrichten, ligamenten en heupkassen.

Het lichaam van je baby is nog in ontwikkeling. Te veel belasting van haar wervelkolom, gewrichten, ligamenten en heupkassen door een onjuiste positionering is niet alleen pijnlijk voor hem, maar kan ook toekomstige groei- en gezondheidsproblemen veroorzaken.

Bevordert een gezonde heupontwikkeling.

Pasgeborenen zijn kwetsbaar voor schade aan het heupgewricht en de wervelkolom als ze niet goed in een drager zitten, vooral als bij hen heupproblemen, zoals heupdysplasie, is vastgesteld. Omdat je baby in haar natuurlijke M-vormige positie zit, ondersteunt het een betere positionering van het heupgewricht en een diepere ontwikkeling van haar heupkassen. Er staat geen spanning op haar ondiepe heupkassen of losse ligamenten.

Om uw baby te helpen die heup-gezonde M-vorm te bereiken, kantelt u haar bekken lichtjes naar binnen en duwt u haar voeten (die zich onder haar gebogen knieën bevinden) omhoog om de gebogen, gespreide hurkhouding van de benen te stimuleren terwijl u haar in de draagzak legt.