Wat is een Amazon Smart Plug?

Alles wat u moet weten over het stopcontact van Amazon waarmee u apparaten met uw stem kunt inschakelen.

Herinner je je de klepel nog? Klap één keer, je lichten gingen aan. Klap opnieuw, en ze gingen uit. Het was een populair apparaat dat het inschakelen van uw lichten zo gemakkelijk mogelijk maakte.

Nu, met de komst van slimme technologie zoals de Amazon Smart Plug, is het beheren van uw elektronica nog eenvoudiger.

Hier is alles wat u moet weten over de Amazon Smart Plug, een van de tools van Amazon om van uw leefruimte een Smart Home te maken.

De Amazon Smart Plug, uitgelegd

De Amazon Smart Plug is een slim stopcontact dat je in een ander stopcontact steekt. Het heeft een compact ontwerp, zodat het aangrenzende poorten niet blokkeert, en het kan op afstand worden bediend met de Amazon Alexa-app op uw iPhone, iPad of Android-apparaat.

Wanneer je een apparaat op deze slimme stekker aansluit, kan dat apparaat nu worden bediend met de app en ook met je stem. Dit is handig als je je apparaten aan of uit wilt zetten als je geen direct fysiek contact hebt met het apparaat.

Bijvoorbeeld: als je een koffiezetapparaat hebt, kun je deze de avond ervoor met koffie bereiden en de app gebruiken om hem aan te zetten als je naar je werk gaat, zodat er een pot wordt gemaakt die je kunt consumeren voordat je eropuit trekt.

Wilt u niet dat uw kinderen de hele dag videogames spelen terwijl u boodschappen doet? Stel een timer in op de stekker om hun systeem na een uur of twee uit te schakelen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Je kunt ook timers instellen zodat je apparaten elke dag op hetzelfde tijdstip worden in- en uitgeschakeld – geweldig als je een tijdje weggaat of om je kerstverlichting elke dag aan en uit te zetten.

Net als bij het uitvoeren van timers, kunt u routines instellen die reacties van al uw Smart Plugs triggeren met één commando.

Je kunt het bijvoorbeeld zo instellen dat als je ‘Alexa, welterusten’ zegt, al je lichten uitdoet, de tv uitzet en de ventilator in je slaapkamer aanzet. Dat is nogal een tijdwinst aan het einde van een lange dag.

De Amazon Smart Plug moet worden aangesloten op een 2,4 gigahertz Wi-Fi-netwerk en is alleen compatibel met het Alexa smart home-systeem. Je hebt geen Echo-apparaat nodig om de stopcontacten te bedienen – alleen de Alexa-app.