Wanneer kun je het beste een architect in de hand nemen?

Er kunnen verschillende redenen zijn wanneer het aan te bevelen is om een architect in de hand te nemen. Lees de redenen door en beslis voor jezelf of jij een architect nodig hebt en wat de mogelijkheden zijn!

  • 1. Je hebt een probleem met je huis en hebt geen idee hoe je dat moet oplossen. Misschien zorgt uw wasruimte in de gang op de bovenverdieping voor een verkeersopstopping elke keer dat je de deur opent. Of je hebt nog een badkamer nodig, maar elke vierkante centimeter van je huis wordt meegerekend. In dergelijke gevallen kan een goede architect je helpen de mogelijkheden en creatieve verbeteringen bedenken die passen bij jou, je budget en levensstijl.
  • 2. Je hebt het gevoel dat je woning te klein is maar je wilt deze niet vergroten.
    Voordat je iets toevoegt aan je huis, zorgt een goede architect ervoor dat je het meeste uit alle bestaande ruimtes haalt. Zelfs de kleinste huizen hebben vaak onderbenutte gebieden die opnieuw kunnen worden geconfigureerd en weer dagelijks kunnen worden gebruikt. Soms is wat lijkt op een tekort aan vierkante meters in werkelijkheid een circulatieprobleem dat met een paar aanpassingen kan worden opgelost.
moderne villa
  • 3. Je voelt je ongemakkelijk bij het maken van bouwkeuzes. Het is soms lastig om zelf bouwkeuzes te moeten maken. Een ingrijpende verbouwing is een intensief, kostbaar proces waarbij je veel beslissingen moet nemen over zaken waarvan je wellicht weinig kennis hebt. Een goede architect fungeert als tussenpersoon en adviseur die je kan helpen bij het begeleiden van je project naar de beste resultaten.
  • 4. Je verbouwt een uniek of historisch huis, verandert van stijl of bouwt op een ingewikkelde grond. Misschien wil je het dak op je 18e-eeuwse zoutkist verhogen. Of verander je koloniale huis uit de jaren 70 in een dakspaanstijl. Of misschien wil je een tweede verdieping toevoegen aan een huis dat op de rand van een klif is gelegen. Huur een architect in wanneer en waar ontwerp cruciaal is.
  • 5. Je hebt een beperkt budget. Dit lijkt misschien contra-intuïtief, aangezien het inhuren van een architect betekent dat je nog een professional moet betalen. Maar een goede architect kan je geld besparen. Eén manier is door middel van value engineering, dat wil zeggen, een manier bedenken om je een optie te bieden die je wilt tegen lagere kosten. Een architect zou kunnen voorstellen om een ​​vergelijkbaar, maar goedkoper bouwmateriaal te vervangen om hetzelfde effect te krijgen. Ze kunnen je er ook van weerhouden fouten te maken, zowel in materiaal als ontwerp, waar je later spijt van krijgt en die je uiteindelijk meer geld kosten.

Maar hoe vind je nu een goede architect. Zoek je bijvoorbeeld een architect Hilversum? Bekijk online welke keuzes je hebt en lees vooral goed de reviews. Bekijk de werken, wellicht kun je in Hilversum wel de woningen opzoeken en bekijken of dit is wat je wilt. Maak een afspraak en ga langs, ga zeker het gesprek aan en kijk wat voor gevoel je erbij hebt.