Waar kun je plakfolie voor gebruiken?

Plakfolie is iets waar steeds meer mensen de vele mogelijkheden van hebben ontdekt. Op het internet en sociale media worden steeds meer foto’s geplaatst van resultaten met plakfolie. Het gaat dan voornamelijk om keukens die met plakfolie zijn gedecoreerd. Plakfolie is een decoratieve folie met een plaklaag wat je kunt gebruiken om een object te decoreren. Dat kunnen diverse objecten zijn, hieronder wordt meer uitgelegd over de mogelijkheden met plakfolie.

Keuken beplakken met plakfolieZoals hierboven al beschreven hebben steeds meer mensen plakfolie ontdekt. Op internet en sociale media zijn veel foto’s te vinden van interieurs waarbij gebruik is gemaakt van plakfolie. Vooral keukens die met plakfolie een compleet andere look hebben gekregen, vind je terug op sociale kanalen zoals Pinterest en Instagram. Van een eenvoudige keuken met verkleurde kastdeurtjes, kun je met plakfolie een prachtige, stijlvolle keuken maken. En dat hoeft niet duur te zijn, de goedkoopste plakfolies bestel je voor slechts twee of drie euro per halve meter. Voor een paar tientjes kun je dus al klaar zijn. Houd er dan wel rekening mee dat je het plakfolie van de minste kwaliteit hebt. Het kan jarenlang mee gaan, maar in vergelijking met de kwalitatieve en duurdere wrapfolies, is er wel verschil te zien in de print kwaliteit en de kleefkracht. Toch kan ook met goedkoop plakfolie een keuken een verbazingwekkend mooi resultaat krijgen.

Vensterbanken beplakken
Ook vensterbanken kun je met plakfolie van een mooie look voorzien. Een mooie marmerlook bijvoorbeeld, of een tijdloze eikenlook, wat het eigenlijk altijd goed doet in een interieur. Ook is plakfolie met effen kleuren verkrijgbaar, waarmee je je vensterbank een mooie strakke look kunt geven.

Objecten en meubels in huis
Een plantenbak, een kastje, een krukje, een bijzettafel, misschien zelfs de eettafel, je kunt het allemaal beplakken met plakfolie. Bij veel plakfolies is het wel zo dat het een vlakke ondergrond moet zijn, anders laat het folie snel weer los. Ook deuren en zelfs delen van een wand worden met plakfolie beplakt. Je kunt er fantastische resultaten mee creëren. Voor inspiratie ben je op sociale media op het juiste adres. Ook op www.plakfoliewebshop.nl vind je veel inspiratie voor het gebruik van plakfolie.

Zakelijke doeleinden
Niet alleen voor particulieren is plakfolie een echte trend. Ook bedrijven maken voor hun interieur steeds vaker gebruik van plakfolie. Denk bijvoorbeeld aan de balie bij een receptie van een hotel of restaurant. Je wilt dat de entree van je zaak er mooi en modern uit ziet, zodat je klanten daarvan onder de indruk zijn en enthousiast naar binnen komen. Met een mooie, stijlvolle wrapfolie kun je dit zeker bereiken. Ook in winkels worden etalages en schappen steeds vaker gedecoreerd met plakfolie. Omdat plakfolie voordelig is in aanschaf, kun je ook vaker wisselen van print. Bijvoorbeeld voor een seizoen of een feestelijke gelegenheid.