Voordelen van een wortelkanaalbehandeling

Er zijn veel redenen waarom het ondergaan van een wortelkanaalbehandeling gunstig kan zijn. Met een wortelkanaalbehandeling kun je op de lange termijn geld besparen. Het kan namelijk voorkomen dat de tand moet worden vervangen. Een wortelkanaalbehandeling kan in korte tijd worden voltooid. De procedure kan pijnvrij worden uitgevoerd. De tand die de procedure heeft ondergaan, zal er net zo uitzien als voorheen. Voordat je een wortelkanaalbehandeling ondergaat, moet je een professional raadplegen die goed thuis is in de materie, bijvoorbeeld een tandarts van Tandartspraktijk Den Haag. Zij kunnen de beste oplossing voor jouw situatie vinden.

Het kan voorkomen dat de tand moet worden vervangen

Hoewel er veel redenen zijn om een ​​wortelkanaalbehandeling te doen, is een van de belangrijkste dat het kan voorkomen dat de tand moet worden vervangen. Als tandbederf zich heeft verspreid in je tand en je lichaam is binnengedrongen, kan dit een infectie veroorzaken. De infectie is mogelijk niet altijd zichtbaar aan de buitenkant van je mond of tandvlees. Als dit echter niet wordt aangepakt, zal dit uiteindelijk leiden tot een abces. Abcessen moeten vaak worden gedraineerd door een kaakchirurg of iemand van tandartsen Rotterdam Zuid om goed te genezen en je te beschermen tegen meer ernstige complicaties zoals sepsis, een gevaarlijke bloedinfectie.

De tand zal er net zo uitzien als voorheen

Zodra je de wortelkanaalbehandeling hebt afgerond, ziet je tand er weer uit zoals voorheen. De tand zal sterker zijn dan voorheen en kan daarom meer bijt-druk weerstaan ​​dan toen hij beschadigd was. Je kunt er ook weer goed mee kauwen. De reden hiervoor is dat het kanaal is gevuld met een vulmateriaal dat extra bescherming geeft aan de zenuw in je tand. Dit zorgt ervoor dat er geen bacteriën of andere stoffen in kunnen komen.

Het kan verdere gebitsproblemen voorkomen

Het laten doen van een wortelkanaalbehandeling kan veel voordelen hebben voor je mondgezondheid. Een wortelkanaalbehandeling wordt meestal gedaan om problemen met de pulp van je tand te behandelen. Pulpweefsel bevindt zich in de wortels van je tanden en bevat bloedvaten, zenuwen en bindweefsels die helpen de tand in leven te houden. Als deze weefsels geïnfecteerd raken of beschadigd raken door tandbederf of trauma, moeten ze worden verwijderd om verdere schade of pijn te voorkomen.