Tips voor winkelen met kinderen om iedereen tevreden te houden

Wij vrouwen zijn gek op shoppen. Helaas vinden onze kinderen het wat minder leuk. Toch is het nodig om met enige regelmaat naar de stad te gaan, want je kinderen zijn alweer te groot geworden voor de kleren die je een paar maanden geleden hebt gekocht. Of ze hebben hun favoriete broek gescheurd op de speelplaats. Of misschien ga je wel op kerstvakantie en heeft jouw dochter een meisjes winterjas nodig. Kortom, je kunt het niet vermijden dat je jouw kinderen mee moet nemen om te winkelen. Gelukkig kan het hebben van een plan de excursie veel dragelijker maken. Hier volgen enkele tips om iedereen vrolijk te houden!

Neem je rugzak mee

Jonge kinderen hebben aandacht nodig, en hebben tegelijkertijd zelf een korte aandacht span. Als je een uitgebreide shopdag plant, zoals het bezoeken van meerdere winkels in een winkelcentrum, neem dan wat afleiding mee. Zijn er speciale traktaties (zoals lolly’s) die je kinderen af en toe mogen eten? Pak ze in en deel ze uit om mogelijke problemen te voorkomen. Zorg ervoor dat je ook wat kleurboeken of speelgoed meeneemt om de kinderen bezig te houden wanneer je in de rij staat om te betalen. Dit is ook handig als je met meerdere kinderen gaat shoppen. Wanneer één zijn kindermerkkleding staat te passen, kan de ander spelen!

Laat je kind een vriend of vriendin meenemen

Het klinkt misschien tegenstrijdig om vrijwillig meer kinderen mee te nemen, maar voor oudere kinderen kan het juist helpen. Als de grootste klacht van jouw kind tijdens het winkelen is dat ze zich vervelen, zal een welgemanierde vriend of vriendin jouw kind iemand geven om mee te praten. En wie weet, misschien kunnen ze elkaar er wel van overtuigen dat shoppen eigenlijk heel erg leuk is!

Voeg kleine, leuke beloningen toe

Winkelcentra zitten niet alleen vol met winkels, ze zitten ook vol met tentjes met snoep, fastfoodrestaurants en speelruimtes. Hoewel jij het liefst zo snel mogelijk voorbij deze plekken loopt, kun je jouw kinderen tevreden houden door ‘ja’ te zeggen tegen een aantal van deze kindvriendelijke aanbiedingen.