Tips voor het kiezen van de perfecte hoeksalon

Zoals al het andere in dit tijdperk van eindeloze keuze, lijken er oneindig veel opties te zijn als het gaat om het kiezen van een hoeksalon. Je denkt misschien dat je precies weet wat je wilt, maar als je eenmaal een winkel binnenloopt of online door afbeeldingen bladert, kunnen de stijlen, vormen en aanpassingsalternatieven overweldigend worden. Bespaar jezelf de tijd, het geld en het berouw van potentiële kopers en gebruik deze tips om een duidelijk beeld te krijgen wat je wilt, voordat je op jacht gaat.

#1 Overweeg eerst de maat

Als je een grotere woonkamer hebt, moet je precies beslissen hoeveel van de woonkamer je wilt dat jouw bank vult. Wil je andere banken of stoelen toevoegen? Wil je een salontafel? Dan past een eenvoudige sofa of een lichte L-vorm waarschijnlijk het best. Als je op zoek bent naar een bank die het middelpunt van jouw woonkamer zal zijn, zoek dan naar rondere bankvormen die wat meer ruimte innemen en veel zitplaatsen bieden.

Als je een kleine woonkamer hebt, is de kans groot dat je een kleinere sofa nodig hebt. Met minder ruimte zal elke bank of hoeksalon in de schijnwerpers staan, dus het is belangrijkom iets te kiezen dat praktisch is, maar ook een sterk ontwerp heeft dat de rest van de ruimte draagt en aanvult.

#2 Bepaal precies hoe de bank zal worden geplaatst

Het succesvol organiseren van een woonruimte begint met het analyseren van je levensstijl. Wat doe je het meest in die ruimte? Vind je het leuk om te ontspannen voor de tv? Zorg ervoor dat je bank in die richting staat. Houd je van game- of wijnavonden? Maak een halve cirkel (of zelfs een volledige cirkel) rond een centrale tafel.

#3 Bepaal welke vorm het beste bij de kamer past

Nu je de functie van je hoeksalon hebt bepaald, is het tijd om uit te zoeken welke vorm hem zal helpen dat doel te bereiken. Een schone L-vorm is geweldig voor open ruimtes die moeten worden verdeeld -0 zoals het scheiden van de woonkamer van de eetkamer. Een rondere vorm is iets gunstiger voor een kleinere ruimte die bedoeld is als verzamelplaats voor groepen mensen, maar kan ook perfect zijn voor een media ruimte.