TENA Lady incontinentiemateriaal voor vrouwen

Voor urineverlies bij vrouwen heeft TENA Lady verschillende producten ontwikkeld om u hierbij van hulp te voorzien. Aangezien vrouwen er zijn in vele vormen en maten, zijn er ook diverse TENA Lady producten ontwikkeld in verschillende vormen en maten. Van heel licht urineverlies naar zwaar urineverlies, zijn er de volgende producten: inlegkruisjes, verband, ondergoed en speciale broekjes. Vrouwen hebben in het begin nog wel eens de neiging om hun incontinentie te lijf te gaan met maandverband, maar dat is daar echt niet geschikt voor. Maandverband neemt niet genoeg vocht op en is ook niet bestemd om urine op te vangen. Hierdoor loopt u het risico op huidproblemen. Dan heeft u er nog een probleem bij. De producten van TENA Lady zijn allemaal gemaakt van huidvriendelijke stof die genoeg ademend is en ook comfortabel aanvoelt. De bedoeling is dat u er niets of zo weinig mogelijk van merkt en dat andere mensen ook niet zien dat u incontinentiemateriaal draagt.

Absorptieniveau TENA Lady

Op de verpakking van TENA Lady ziet u een afbeelding van acht druppels staan, die aangeven in hoeverre het betreffende product u beschermt tegen urineverlies. Een soortgelijk systeem kent u waarschijnlijk al door het gebruik van maandverband. Hoe meer druppels er blauw zijn ingekleurd, hoe hoger de beschermingsgraad. Bij TENA noemen ze dit de mate van het absorptieniveau.

Inlegkruisjes en incontinentieverband van TENA Lady

Belangrijk van incontinentie-inlegkruisjes en incontinentieverband is dat het goed blijft zitten, dat het doorlekken voorkomt, geurtjes tegenhoudt en uw huid droog houden. De inlegkruisjes van TENA Lady zien er net zo uit als de normale inlegkruisjes, maar geven meer bescherming. In diverse lengtes en absorptieniveaus zijn deze inlegkruisjes van TENA Lady verkrijgbaar in de kleuren zwart of wit. TENA Lady incontinentie-inlegkruisjes zijn er vanaf absorptieniveau een half tot anderhalf. Dit geldt ook voor het TENA Lady verband. TENA Lady verband is er ook nog speciaal voor urineverlies tijdens de nacht. Ook is er een extra lange versie beschikbaar. TENA Lady incontinentieverbanden zijn er vanaf absorptieniveau twee tot zes.

Incontinentieondergoed van TENA Lady

Het ziet er uit als gewoon ondergoed en zo voelt het ook aan. Het biedt zowel draagcomfort als zekerheid, want het is speciaal gemaakt voor het vrouwelijke lichaam. Het is er in de kleuren wit, zwart of crème en er zijn hoge of lage broekjes verkrijgbaar. Het absorptieniveau is vijf tot vijf en een half.

Incontinentiebroekjes van TENA Lady

Dit ziet er niet meer uit als normaal ondergoed, maar sluiten wel goed aan en geven comfort en bescherming en hebben ook een goede pasvorm. Het absorptieniveau is hoger dan het incontinentieondergoed (vijf en een half tot acht). Dit is dus ook geschikt voor zwaar urineverlies. De flex is een speciale versie met een heupband en er zijn incontinentiebroekjes met een plakstrip. Deze plakstrips zijn verstelbaar waardoor het altijd goed past.

Stretchbroekjes van TENA Lady

Deze fixatiebroekjes zijn bedoeld om incontinentieverband goed en stevig op zijn plaats te houden. Het materiaal is zacht en elastisch en geeft veel comfort. U kunt ze meerdere keren wassen, zonder dat er vormverlies optreedt of dat de elasticiteit vermindert. De TENA Fix Bariatric is speciaal ontwikkeld voor mensen met overgewicht, om doorlekken te voorkomen.

Groot incontinentieverband Comfort van TENA Lady

Tenslotte vermelden wij nog dit extra grote incontinentieverband voor matig tot zwaar urineverlies (absorptieniveau vijf tot acht). Vaak gebruikt men dit in combinatie met een stretchbroekje. Aan de zijkant van incontinentieverband Comfort zit een urine-indicator, die van geel naar blauw verkleurt als u het verband weer dient te vervangen. Dit is heel gemakkelijk voor verzorgers. Zo weet u zeker dat uw patiënt of geliefde droog blijft en geen huidproblemen ontwikkelt.