Soorten wijn die het meest geschikt zijn voor vrouwen

Wijn is een drank waar veel mensen van genieten. Het is ook een drank die in veel verschillende variëteiten verkrijgbaar is, van witte wijn tot rosé tot rood en alles daartussenin. Er zijn zelfs zoveel soorten wijn dat het zelfs voor de meest doorgewinterde oenofiel moeilijk kan zijn om ze allemaal bij te houden. Niet alle wijnen zijn echter gelijk gemaakt. Sommige passen beter bij bepaalde smaakpapillen dan andere. Het kennen van de juiste soort wijn is op de een of andere manier moeilijk voor beginners, dus inschrijven voor een wijncursus is een geweldige manier om kennis te maken met de verschillende soorten wijn.

Droge rose

Droge rose is een lichtrode wijn. Het is gemaakt met roze of witte druiven en heeft een lichtere kleur en body dan andere soorten roséwijnen. Droge rose is een goede keuze voor vrouwen die de voorkeur geven aan lichtere wijnen, maar ook voor degenen die graag witte wijn drinken, maar iets willen dat meer fruitsmaak heeft dan de meeste witte wijnen. Als je meer wilt weten over droge rose en waar het het beste kan worden gecombineerd, dan kan het inschrijven voor een stap budget horeca opleiding je helpen meer te weten te komen over die combinaties.

Prosecco

Prosecco is een mousserende wijn uit Italië die gemaakt wordt van de Glera-druif. Het is licht, fruitig en goedkoop. Dit maakt het een geweldige keuze voor feesten en warme zomerdagen. Prosecco past goed bij zeevruchten of salades. Je kunt het ook uitproberen tijdens etentjes of op oudejaarsavond.

Malbec

Malbec is een rode wijn die zijn oorsprong vindt in Frankrijk en voor het eerst werd aangeplant in Argentinië. Het staat bekend om zijn aardse, kruidige smaak met hints van bramen en pruimen. Malbecs zijn het meest geschikt voor vrouwen die houden van aardse wijnen of die met hints van fruitsmaken.

Moscato

Moscato is een zoete wijn met een laag alcoholgehalte. Het is gemaakt van muscat druiven, die ook worden gebruikt om andere populaire wijnen te maken, zoals Riesling en Gewürztraminer. De zoetheid van de wijn maakt hem ideaal om te combineren met chocolade desserts of zoetigheden zoals truffels. Moscato past goed bij vers fruit zoals bessen en perziken vanwege de frisse zuurgraad en bloemige tonen. Deze veelzijdige drank kan de hele dag door worden gedronken, omdat het smaakprofiel goed werkt in combinatie met ontbijtproducten, lunchgerechten, voorgerechten, sandwiches en soepen. Je kunt zelfs genieten van moscato op ijsdobbers.