Op zoek naar korfbalschoenen

Een goede korfbalschoen scoren, hoeft geen kunst te zijn. Als je weet waar je op moet letten, kan iedereen de perfecte match vinden. De explosiviteit en snelheid van het spel is fascinerend en vereist wel speciale kenmerken. Het is vooral afhankelijk van wat jij prettig vindt en op welke positie je speelt. Jouw rol in het team en in de zaal kunnen bepalend zijn voor je keuze. Daarbij spelen natuurlijk zaken als comfort, ondersteuning en grip een grote rol. Maar het is ook mooi meegenomen als de korfbalschoenen er een beetje tof uitzien. Dat is tegenwoordig geen probleem meer!

Kenmerken van de korfbalschoen

Korfbalschoenen moeten voldoen aan een aantal kenmerken. Korfbal is een zaalsport en de harde, gladde ondergrond is erg bepalend. Ten eerste vereist de zaalvloer een goede demping. Meestal vind je deze in het foam-materiaal binnenin de korfbalschoen. Deze vangt schokken op, bijvoorbeeld als je landt na een sprong tijdens je balworp in de korf. Daarnaast is een veld in de zaal relatief klein. Dit betekent dat zaalsporten als korfbal zeer explosief zijn. Korte sprints, snelle zijwaartse bewegingen, dynamisch en krachtig. Voor dit kenmerk speelt de grip van je korfbalschoen een grote rol. Je behoudt hiermee je grondgevoel. Het speciale profiel aan de onderkant van je zool houd je eveneens overeind. 

Zoveel soorten korfbalschoenen

Natuurlijk zijn er verschillende soorten korfbalschoenen. Dat merk je bijvoorbeeld in het materiaal dat wordt gebruikt. Veel Nike korfbalschoenen zijn bijvoorbeeld gemaakt van ademend materiaal (o.a. mesh), zodat je droge en frisse voeten houdt. Hoe hard je je ook inspant tijdens een wedstrijd of training! Bovendien heeft dit grote sportmerk variatie in modellen: laag, mid en hoog. Als je zelf korfbalt, weet je ongetwijfeld welke hoogte jouw voorkeur heeft. Vaak heeft het invloed op de ondersteuning aan je enkels. 

Toffe looks

Maar het heeft natuurlijk ook te maken met de uitstraling van de korfbalschoenen. Het is logisch dat je er ook beetje stylish uit wilt zien in de zaal, toch? Korfbal heeft gelukkig allang geen suf imago meer en de schoenen zeer zeker niet! Een stoere look en er valt genoeg te kiezen. Toffe kleurencombinaties, opvallende zolen en hoge modellen die de enkel helemaal omsluiten. Wat zijn voor jou de ideale korfbalschoenen?