Wie is erg nou geen fan van de Aziatische keuken. Het is enorm lekker om uit eten te gaan en onbeperkt sushi te eten of om te genieten in een wok restaurant. Als je een luie bui hebt is Aziatisch eten ook een fantastische optie om te bestellen. Maar er zijn een hoop lekkere gerechten die je zelf kunt maken. We geven graag wat inspiratie voor simpele (bij)gerechten die je zelf kunt maken. Bijvoorbeeld spring rolls gemaakt van rijstpapier
Gefrituurde garnalen
Gefrituurde garnalen. Extra knapperig omdat ze zijn gepaneerd in panko. Panko is een paneelmeel uit de Japanse keuken. Het geeft een extra knapperige en luchtige textuur, wat dit paneermeel uniek maakt van andere opties. Gefrituurde garnalen zijn een erg populair (bij)gerecht waar je dit paneermeel perfect voor kunt gebruiken. Paneer de garnalen zoals je dat gewend bent met paneermeel en frituur ze tot de panko mooi goudbruin en knapperig is. Daarna kun je ze lekker dippen in sweet chilli saus of andere lekkere dipjes.
Spring rolls
De loempia is een erg bekende en populaire ‘wrap’ uit de Aziatische keuken. Naast deze gefrituurde knapperige variant is er ook een gezonde, lichte variant. De spring roll. Deze maak je met rijstpapier. Deze rijstvellen week je in water om ze soepel te maken. Daarna kun je ze vullen met ingrediënten naar keuze. Als je ze dichtvouwt zijn ze lekker stevig en de vellen plakken goed aan zichzelf vast, waardoor het erg makkelijk eet en je ook dit gerecht erg goed kunt dippen. Je kunt spring rolls dus echt met van alles vullen. Een klassiek voorbeeld is met rijstnoedels, wortel, komkommer en paprika als groenten en afgekoelde garnalen. Je eet deze spring rolls namelijk koud. Een nadere verrassende optie is om de garnalen te vervangen door shoarma. Dat maakt de spring rolls misschien minder typisch Aziatisch, maar het is echt verrassend lekker en laat zien dat je werkelijk alles in een spring roll kunt stoppen.