Hoe uw verzekering wordt beïnvloed door een arbeidsongeval

Als er sprake is van schade na een ongeval, kan de benadeelde een letselschadeclaim indienen tegen de schuldige. Maar wat als dat ongeval op het werk gebeurt? Als u gewond bent geraakt tijdens het uitvoeren van werkzaamheden, is het verzekeringsproces een beetje anders. Laten we eens kijken hoe een incident op de werkplek van invloed is op uw verzekering en hoe u een claim moet behandelen.

Wanneer het ongeval gebeurt in een bedrijfsvoertuig

Als u voor uw werk een bedrijfswagen of vrachtwagen bestuurt en u bent schuldig aan een bedrijfsongeval, dan moet de schade gedekt worden door de verzekering van uw werkgever. Wijs Letselschade kan u hiermee verder helpen.

Dit staat bekend als plaatsvervangende aansprakelijkheid. Het verwijst naar de werkgever die aansprakelijk wordt gesteld voor nalatigheid door zijn werknemers. Plaatsvervangende aansprakelijkheid geeft een slachtoffer van een ongeval het recht om uw werkgever voor schade aan te klagen in plaats van u. De verzekering beschermt u tegen een rechtszaak. De meeste bedrijven in Georgië vallen onder plaatsvervangende aansprakelijkheid.

Als er een ongeval gebeurt terwijl u op tijd bent, meld uw werkgever het ongeval bij zijn verzekering. Als de verzekering van de werkgever de schade dekt, hoeft u uw autoverzekeraar niet op de hoogte te stellen van het ongeval. Dat gezegd hebbende, als de reagerende officier een ongevalsrapport heeft geschreven met uw informatie, kan het ongeval op uw rij record verschijnen. Als u binnen drie jaar na het incident overstapt naar een nieuwe verzekering, kan dit bovendien in uw dossier verschijnen en van invloed zijn op uw nieuwe polis tarieven.

Wanneer het ongeval zich voordoet in een persoonlijk voertuig

Als u zich in uw voertuig bevindt wanneer er een ongeval plaatsvindt, zijn de lijnen een beetje wazig. Als u op de klok rijdt met uw eigen voertuig en een ongeval veroorzaakt, moet dit onder plaatsvervangende aansprakelijkheid vallen. Uw werkgever blijft echter verantwoordelijk voor eventuele schade. Dit kan zelfs van toepassing zijn als u werkzaamheden buiten de vestiging uitvoert.

Situaties waarin uw eigen verzekering van toepassing kan zijn

Er zijn enkele omstandigheden waarin een werkgever niet aansprakelijk is voor schade door een ongeval, en daarom is uw eigen verzekering verantwoordelijk. Uw verzekering kan bijvoorbeeld aansprakelijk zijn als u:

  • Stop midden in je werk om een ​​persoonlijke boodschap te doen
  • Handelden buiten uw reikwijdte of dienstverband
  • Niet op tijd zijn of van of naar het werk rijden
  • U bent een Uber- of Lyft-chauffeur maar vervoert geen passagier
  • Bedrijfsregels overtreden of roekeloos handelen op het moment van het ongeval.

In deze situaties kan de verzekering van uw werkgever nog steeds aansprakelijk zijn als zij werknemers niet goed hebben gescreend, opgeleid en begeleid. Als uw werkgever stelt dat u aansprakelijk bent voor schade tijdens werktijd, kunt u het beste contact opnemen met een letselschadeadvocaat. Zij kunnen u helpen de details uit te zoeken en ervoor te zorgen dat de claims rechtmatig zijn.