Hoe style je de perfecte party outfit?

Van een feestbeest tot iemand die naar feestjes wordt gesleept, velen van jullie zullen zich zorgen maken over je partyoutfit. Het zoeken naar  perfecte outfit zal een aanzienlijke hoeveelheid tijd in beslag nemen. Voor sommigen is de outfits super belangrijk en het duurt enkele uren of zelfs dagen om die perfecte jurk te vinden, terwijl andere hier zich totaal geen zorgen over maken.

Als je je veel zorgen maakt over je outfit, stop dan nu en lees onze tips!

Je huidskleur is belangrijk

Echt waar. Je wilt toch geen outfit waarbij je op de achtergrond versmelt of botst met je huidskleur? Zeker niet. Een eenvoudige regel om naar te leven is:

A. donkere huid

Draag lichtere kleuren om u te onderscheiden van de rest. Roze. Geel. Wit. Zolang het geen donkere kleuren zijn die je laten overvloeien in de achtergrond, zul je goed zijn. Je kunt ook hele felle kleuren dragen om van jou de ster van het feest te maken.

B. Medium huid

Kies bij een medium huidskleur voor neutrale kleuren zoals bruin, grijs en zwart. Het zorgt ervoor dat je huid er extra mooi uitziet tegenover de kleuren die je draagt. Of probeer blauw en rood, of andere warme tinten die goed bij je huidskleur passen.

C. Lichte, lichtgekleurde huid

Draag geen witte en gele kleding, want die kleuren doen je huidskleur niet goed. Kies voor rode en groene tinten als je donker haar hebt. Of je kunt heldere kleuren kiezen die opvallen, of juist neutrale kleuren die er elegant en verfijnd uitzien.

Kleed je naar je lichaamsvorm

Inderdaad. Kies een outfit die bij je lichaamstype past, om te voorkomen dat je garderobe defect raakt tijdens je feestavond.

Brede borst? Kies een laag uitgesneden outfit met vierkante hals. Voor vrouwen die een jurk willen dragen, ga dan voor jurken met bandjes. Jurken met bredere bandjes bieden meer steun voor je buste, terwijl dunnere bandjes uiteraard minder bieden.

Heb je een wat vollere buik? Vermijd satijn en zijde, want het laat al je knobbels zien. Kies in plaats daarvan voor uitlopende jurk. Een beetje taille is prima. Draag een brede riem om uw lichaam meer vorm te geven.

Brede heupen? Rechte jurken in één kleur laten je billen er slordig uitzien. Draag geen afdrukken, omdat deze de aandacht op uw achterkant kunnen vestigen.

Geen achterkant? Geen probleem. Draag gewoon een fishtail-jurk om je achterkant vorm te geven. Het dragen van uitlopende jurken kan je zeker ook een mooie vorm geven.

Accessoires, sieraden en nep tattoos

Om je outfit helemaal af te maken kun je sieraden dragen en mooie accessoires zoals een bijpassende handtas. Maar denk eraan, less is more. Overdrijf nooit met je sieraden. Ben je niet zo’n fan van sieraden? Een tijdelijke tattoo kan je outfit net dat beetje extra geven, super leuk in de zomer tijdens een festival!