Hoe kies je de juiste zoldertrap?

Je wilt een Zoldertrap kopen; maar je weet niet welke soort zoldertrap je moet kiezen. Voordat je ja zegt tegen de perfecte zoldertrap, lees dan eerst eens goed dit artikel over schillende belangrijke factoren die je moet overwegen bij het aanschaffen van een zoldertrap.

Beperk je keuzen

Hout, aluminium, staal of kunststof ? Het beperken van jouw zoldertrap keuzes lijkt misschien overweldigend, maar geen paniek. Het is belangrijk dat je het gewoon stap voor stap bekijkt.

De eerste stap is de locatie bepalen. Als je bijvoorbeeld je zoldertrap wilt plaatsen in je garage dan is het niet belangrijk dat je zoldertap is voorzien van een isolerend luik. Als je deze wilt plaatsen in u woning , is het beter om een trap te kiezen met isolerend luik. Ook zijn er zoldertrappen die brandwerend zijn.

Hierna is het belangrijk dat je kijkt naar hoe vaak je van plan bent om de rit naar je zolder te maken.  Als je maar 1 of 2 keer per jaar op zolder moet zijn, hoeft de trap niet duur te zijn. Maar als u de rit naar je zolder toch een aantal keer maakt in een maand, raden we je aan om een houten  3-delige of 2 delige vouwtrap te plaatsen. Bij regelmatig of dagelijks gebruik, raden we je de schaartrappen aan. Deze trappen zijn voornamelijk gemaakt van aluminium wat de trap superlicht maakt en dus ook makkelijk bedienbaar. Sommige schaartrappen zijn ook elektrisch bedienbaar.

Extra toebehoren

Er zijn ook bedrijven die extra toebehoren verkopen voor je zoldertrap. Sommige toebehoren zijn er om je rit naar je zolder veiliger te maken andere helpen je bij het monteren van de zoldertrap. Zo kan je extra armleuningen aankopen als deze niet bij de zoldertrap zitten of een traphek voor extra veiligheid. Om je trap makkelijker te bedienen kan je een extra rekstok of verenpakket aanschaffen Een montagehulp vergemakkelijkt het plaatsen van je zoldertrappen. Het is dus verstandig om na te denken of je deze extra toebehoren nodig hebt voor je zoldertrap.