Hoe je beter kunt worden in make-up

Hoe je beter kunt worden in make-up

Of het nu is voor een avondje stappen, een carrière die je achterna jaagt, of een Instagram-foto, we willen allemaal goed zijn in make-up. De ene oefent een aantal keer een make-up look, terwijl de ander twee minuten voor vertrek nog even een YouTube tutorial voor winged eyeliner opzoekt. Het is maar net hoeveel tijd je erin wilt steken. Gelukkig hebben wij voor beide make-up types een aantal tips.

Volg een gespecialiseerde les

We kunnen je hier alles vertellen over verschillende gezichtsvormen, huidtinten en je ondertoon – en dat zullen we ook gedeeltelijk doen. Toch kunnen we het nooit zo goed digitaal uitleggen als een mentor of instructeur dat kan. Hij of zij heeft ontzettend veel ervaring in dit vak en kan alles direct aanpassen aan jouw gezichtsstructuur en je wensen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een masterclass van Esthervanmaanen.nl, je zult hier in een halve dag alles leren wat je nodig hebt!

Makkelijke dingen die je zelf kunt toepassen

Gelukkig hoef je voor een verbetering in je make-up skills niet altijd een masterclass te volgen. Soms zijn een paar tips ook al genoeg. Begin een met het kopen van een complete set make-upborstels. Deze horen uit acht verschillende borstels te bestaan die je zullen helpen om de perfecte look te creëren. Welke make-up je aan wilt schaffen om aan te brengen ligt volledig aan jou. Zorg er in ieder geval voor dat je kiest voor een organisch merk als Ilia Beauty. Dit is beter voor jouw huid én het milieu.

Iets wat je sowieso in je winkelmandje wilt stoppen is een primer voor je gezicht en oogschaduw. Het is belangrijk dat deze dezelfde basis hebben. Dit betekent dat primer op oliebasis moet worden gebruikt met foundation op oliebasis, en ook voor producten op waterbasis. Als laatste baart oefening kunst. Leer van je eigen fouten en gebruik YouTube tutorials om te zoeken naar de juiste kleuren en technieken voor jouw gezicht.