Hoe gebruik je huidverzorging op een goede manier? Tips & adviezen

Een goede en professionele huidverzorging is belangrijk om je huid in een goede conditie te houden. Maar dat klinkt gemakkelijker dan het is. Want hoe pak je de verzorging van je huid slim aan? Welke dagcrème kun je het beste gebruiken? In dit blogartikel lees je alle ins en outs over hoe je je lichaamshuid, specifiek je gezichtshuid en de huid van je handen, op een veilige en effectieve manier kunt verzorgen.

Kies voor een dagcrème met SPF 

Op het gebied van moderne huidverzorging zijn de afgelopen jaren crèmes met SPF (sun protection factor) de absolute norm geworden. Als je kiest voor producten voor huidverzorging met SPF, dan wordt je huid overdag extra beschermd tegen de zon. Langdurig gebruikt van dit type gezicht crèmes is cruciaal om rimpelvorming tegen te gaan. Ga daarom altijd voor een dagcrème met een factor van minimaal 10 SPF, die je huid beschermt tegen uv-straling. Dit soort crèmes bieden overigens ook extra bescherming tegen koude, guur weer, wind en tegen verontreinigde buitenlucht. 

Een exfoliant kan wonderen doen

Als je voor een zo optimaal mogelijke huidverzorging gaat, kun je niet zonder exfoliant. Een exfoliant is een middel dat op een veilige wijze, zonder gebruik te maken van korreltjes, dode huidcellen verwijdert. Exfolianten zijn er voor elke type huid en helpen om huidverstoppingen, acné en andere huidproblemen tegen te gaan, doordat ze de poriën grondig reinigen. 

Efficiënte handcrèmes tegen kloven en uitdroging 

In de herfst en winter hoort een efficiënte handcrème tot de standaard skincare die je nodig hebt om met gezonde handen de guurste maanden van het jaar door te komen. Iedereen kent het gevoel van schrale, ruwe handen, soms met diepe kloven erin die kunnen gaan bloeden. Deze ellende wordt veroorzaakt door koud en guur weer. Een professionele handcrème biedt snel verlichting van de pijn en helpt de huid op je handen soepel en glad te blijven.

Extra voeding en kracht met een booster 

Veel mensen weten niet dat er voor de huid speciale boosters verkrijgbaar zijn, die je kunt gebruiken om je huid extra goed te verzorgen en te verwennen. Boosters zijn middeltjes die vol krachtige ingrediënten zitten en de huid snel een stevige oppepper geven. Zo kun je kiezen voor een vitamine C booster, de huid elastischer maken met hyaluronzuur of kloven en rimpels in je huid aanpakken met een booster die niacinamide bevat. Zo krijgt je huid een extra positieve injectie, bijvoorbeeld om beter de winter door te komen.

Reinig je huid dagelijks

Vrouwen die geen make up dragen, denken vaak dat het overbodig is om de gezichtshuid dagelijks schoon te maken. Eigenlijk is dat vreemd, want feitelijk stapt de gemiddelde Nederlander dagelijks onder de douche om zijn of haar lichaam te reinigen, waarbij het gezicht regelmatig wordt overgeslagen. Dat is onterecht. Nee, natuurlijk smeer je geen zeep of shampoo op je gezicht, want die producten drogen je huid uit. Maar dat betekent niet dat je de gezichtshuid niet dagelijks hoeft te reinigen. Kies voor een goede en betrouwbare anti-aging cleanser die bij jouw huidtype past en maak je gezicht daarmee in de ochtend en avond schoon. Zo wordt overtollig talg en viezigheid verwijderd en blijft je huid langer mooi. 

Bekijk alle producten om je huid te verwennen 

Bezoek nu de website van Care for Skin, dé online huidexpert van Nederland. Naast de producten die hierboven zijn genoemd om je huid te verwennen, vind je in onze collectie tal van andere huidverzorging crèmes van hoge kwaliteit. En dat is precies wat jouw huid verdient: de beste verzorging die vandaag de dag mogelijk is. Graag tot ziens op onze website!