Het gebruik van TENA incontinentiemateriaal tijdens de zwangerschap

Een zwangerschap is voor veel vrouwen en hun partners een van de mooiste perioden van hun leven. Een periode waarin u op een roze wolk zit en niet kunt wachten tot u uw kleintje in uw armen kunt sluiten. Echter is het ook geen geheim dat een zwangerschap zo zijn uitdagingen heeft. Frequent urineren en incontinentie zijn veelgehoorde klachten. Bekkenbodemoefeningen en een goede zithouding op het toilet helpen u de spieren in goede conditie te houden en uw blaas goed te legen. Voor veel vrouwen is dit echter niet afdoende. TENA producten bieden uitkomst.

Waardoor leidt zwangerschap zo frequent tot tijdelijke incontinentie?

Incontinentie voor urine tijdens de zwangerschap kan diverse oorzaken hebben. Niet zelden is er sprake van stress- oftewel inspanningsincontinentie. Dit betekent dat urineverlies optreedt vanwege druk op de blaas; in het geval van een zwangerschap eenvoudigweg omdat de baarmoeder groeit en letterlijk fysieke druk op de blaas uitoefent. Tijdens het hoesten, lachen, niezen of tillen van een voorwerp treedt dan urineverlies op. Ook kan het zijn dat er oncontroleerbare blaasspasmen optreden omdat de baby op uw blaas drukt en zo spierverzwakking en verstoring van de signalen van de zenuwen veroorzaakt.

Wanneer beginnen zwangere vrouwen met het gebruik van TENA producten?

Heeft u last van urineverlies tijdens de zwangerschap, dan bieden de producten van TENA een prettige oplossing. Dankzij hun prettige pasvorm en sterke absorptiecapaciteit hoeft u zich ook tijdens een zwangerschap nergens van te weerhouden. De meeste vrouwen merken dat zij aan het begin van de zwangerschap vooral wat vaker moeten plassen. Dit komt omdat er meer vocht in uw lichaam aanwezig is. Urineverlies treedt bij de meeste vrouwen pas in een wat later stadium op, zodat zij de TENA producten vaak niet vanaf het begin van de zwangerschap nodig  hebben.

Des te meer uw kindje groeit, des te meer -zoals al even genoemd- zal deze op uw blaas gaan drukken. Ook de bekkenbodem, een spiergroep die steun geeft aan de organen in de buikholte, krijgt het steeds zwaarder; doordat ook deze iets meer oprekt wordt het lastiger om urine vast te houden. Tot slot speelt ook het zwangerschapshormoon een rol. Deze zorgt ervoor dat onder andere uw spieren wat meer verslappen, zodat de bevalling zo meteen soepel verloopt. Een logisch mechanisme ter voorbereiding, maar wel met gevolgen voor de draagtijd. Naarmate een zwangerschap vordert, gebruiken steeds meer vrouwen TENA.

Welke TENA producten kunt u bij zwangerschapsincontinentie gebruiken?

Voor zwangere vrouwen is het een prettig gevoel dat zij kunnen terugvallen op incontinentiemateriaal dat hen helpt hun dagelijks leven te blijven leiden zoals gewenst. TENA producten voorkomen dat ongelukjes zichtbaar worden, houden uw huid droog en voorkomen de verspreiding van onaangename geurtjes. Welk TENA product het beste bij u past, is sterk afhankelijk van hoeveel urine u verliest. Verliest u druppels, scheutjes of een aanzienlijk deel van uw blaasinhoud? Bij lichte incontinentie kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van de TENA Lady mini.

Incontinentie na de zwangerschap

Ook urineverlies na een bevalling is heel gewoon. Bij de meeste vrouwen die hier last van hebben, stopt dit probleem na enkele maanden. Uw spieren hebben eenvoudigweg even de tijd nodig om te herstellen en ook duurt het even voor u al het overtollige vocht dat u tijdens de zwangerschap hebt opgebouwd, weer kwijt te raken. Alhoewel urineverlies erg vervelend kan zijn, is het vaak een fijn idee dat het -in verreweg de meeste gevallen- vanzelf weer overgaat. Tot die tijd kunt u gebruikmaken van de producten van TENA om optimaal te kunnen genieten van uw kleintje.

Tips voor bij urineverlies tijdens zwangerschap

Terwijl TENA producten de negatieve gevolgen van urineverlies ondervangen, gelden er nog enkele tips die u kunnen helpen bij het beperken van dit probleem. Zo helpt het om vlak voor en na een maaltijd niet al te veel te drinken en veel vezelrijk voedsel te eten. Dit voorkomt constipatie en zodoende een nog grotere druk op de blaas. Bekkenbodemoefeningen helpen de controle over de bekkenbodem te herstellen en komen ook van pas tijdens de bevalling. Vooral stressincontinentie kan goed worden tegengegaan met bekkenbodemoefeningen. Neemt u ook voldoende tijd om uw blaas op het toilet te legen.