menstruatie

Heb jij altijd veel klachten tijdens de menstruatie?

Bijna iedere vrouw heeft er last van, namelijk menstrueren. Bij iedere vrouw is de menstruatie wel verschillend. Iedere cyclus is namelijk anders, zo is de één om de vier weken ongesteld, terwijl dit bij de ander vaak wisselend is. Ook de klachten tijdens de menstruatie zijn erg verschillend, zo kun je wel of geen last hebben van hevige bloedingen en kun je juist wel of niet last hebben van buikkrampen, hoofdpijn, misselijkheid en/ of vermoeidheid.

Heb je hier weinig last van, dan is dat natuurlijk ideaal. Heb je dat wel, dan is het zetten van een spiraal of slikken van de pil soms een oplossing, maar er zijn meer dingen die je hieraan kunt doen. Velen vinden het geen fijn onderwerp om over te hebben, maar wij vinden dat dit zeker bespreekbaar moet zijn. Heb jij veel last van klachten tijdens je menstruatie, dan vertellen wij je graag wat je hier aan kunt doen.

Gezonde voeding

De pil of een spiraal zijn niet altijd de juiste oplossing. Wil je jouw menstruatie klachten verhelpen zonder hormonen, dan kun je eerst bij jezelf nagaan hoe gezond je leeft. Krijg je wel de juiste voedingsstoffen binnen en heb je geen last van te veel stress? Ga dat voor jezelf goed na.

Voeding is hierbij dus van groot belang, een aanvulling hierop kunnen ook supplementen menstruatie zijn. In dit geval gaat het om natuurlijke voedingssupplementen die een aanvulling kunnen zijn op je voeding. Ze zorgen ervoor dat je voldoende vitamines en andere supplementen binnenkrijgt die de klachten tijdens de menstruatie kunnen verlichten.  

Verminder stress

Denk je dat de hevige menstruatie klachten komen door stress, speel hier dan zo snel mogelijk op in. Zorg voor voldoende rust en ontspanning. Leg wat minder druk op jezelf of overweeg ook eens of supplementen tegen stress wat voor jou zijn.

Uiteindelijk zijn beide natuurlijk belangrijk. Verminder niet alleen je stress als je denkt dat dit het is, maar krijg nog steeds de juiste voedingssupplementen binnen. Ovabalance is een online webshop waar je zowel terecht kunt voor de menstruatie supplementen als supplementen die je stress kunnen verminderen.