Efficiënt inpakken voor een vriendinnenvakantie

De zonnige zomer in Nederland heeft lang op zich laten wachten, waardoor veel Nederlanders lastminute besluiten om naar de zon te vertrekken in Zuid-Europa. Vaak zijn dit geen lange vakanties, wat het mogelijk maakt om met een kleine koffer of alleen handbagage op reis te gaan. In dit geval moet je wel efficiënt inpakken en je beperken tot de noodzakelijke vakantie-items voor een comfortabele reis. Wat mag er daarom écht niet ontbreken in jouw koffer en welke dingen kun je beter thuislaten? Lees snel verder om erachter te komen!

1. Accessoires en sieraden

Draag jij altijd sieraden, een hoed of ander accessoire? Kies dan je leukste hoed en mooiste sieraden uit en doe ze om tijdens je reis! Laat de rest van je accessoires thuis, zodat je ruimte in je koffer kunt besparen voor je kleding en andere noodzakelijke vakantiebenodigdheden. Een hoed zou je ook aan je tas kunnen hangen, wanneer je het vervelend vindt om deze de hele vlucht op je hoofd te houden. 

2. Laat noodzakelijke items niet thuis

Hoewel je spaarzaam moet zijn met de ruimte in je koffer, zijn sommige dingen onmisbaar in jouw bagage. Een tandenborstel, je contactlenzen en eventuele medicijnen kun je bijvoorbeeld niet thuislaten. Wanneer je dit wel doet, kun je grote problemen ervaren tijdens je vakantie die je eenvoudig had kunnen voorkomen. Twijfel je voorafgaand aan je reis nog over je zicht? Maak dan nog snel een afspraak bij de opticien, zodat zij je kunnen adviseren. Mogelijk kun je nog op tijd de juiste daglenzen bestellen om je vakantie met scherp zicht te kunnen beleven!

3. Reisspelletjes

Ga je met een vriendin op vakantie? Neem dan reisspelletjes mee! Deze hebben doorgaans een kleiner formaat dan het origineel, waardoor ze perfect in een hoekje van je koffer passen. Durf jij de strijd aan tijdens jullie vriendinnenvakantie?