Een Scandinavisch interieur: een designklassieker

Een Scandinavisch interieur: een designklassieker

Wonen in een Scandinavisch interieur is ontzettend populair geworden over de jaren heen. En dat is niet zomaar zo: een Scandinavisch interieur straalt rust, eenvoud en functionaliteit uit, iets wat de meeste mensen graag terug willen zien in hun eigen woning. Voor degene onder ons die het liefst minimalistisch willen leven en zweren bij de quote less is more is een Scandinavisch interieur een utopia.

Tegenwoordig wordt er ook in elk soort Scandinavisch interieur zijn eigen moderne draai aan gegeven. Vele kiezen er bijvoorbeeld voor om elementen van andere interieurstijlen toe te voegen, bijvoorbeeld moderne deurklinken voor een moderne afwerking. Alles is mogelijks bij een Scandinavisch interieur: wij vertellen je meer hoe je dit kan doen.

Een Scandinavisch interieur: warm en strak

Vele mensen zouden een Scandinavisch interieur omschrijven in twee woorden: warm en strak. Veel mensen zien ook vaak industriele elementen terug in een Scandinavisch interieur, waardoor de meeste mensen het ook een Scandinavisch industrieel interieur noemen. Door het verwerken van industriële elementen heeft een Scandinavisch interieur ook een simpel kleurenpallet. De basis van deze interieurstijl bestaat namelijk uit wit, zwart, grijstinten en lichtblauw. Voeg hierbij ook nog pasteltinten toe en voila: je hebt een Scandinavisch interieur.

Vaak wordt er door dit uitgebreide kleurenpallet er dus voor gekozen om te beginnen met de basiskleuren als uitgangspunt en daarop wordt er verder gebouw met accessoires in pastelkleuren. Denk bijvoorbeeld aan een lichtgrijze bank, gecombineerd met pastel gele kussens of retro deurklinken Daarnaast wordt er ook veel licht hout toegevoegd aan een Scandinavisch interieur. Zo krijg je de drie waardes van een Scandinavisch interieur: puurheid, functionaliteit en strak. Kalm en neutraal, maar nog steeds een gevoel van warmte: dat is een Scandinavisch interieur.

Als je ook nog een liefhebber bent van een moderne interieurstijl, dan kan je deze gemakkelijk combineren met Scandinavische interieurelementen. Alles is mogelijk, dus voeg vooral jouw persoonlijke tintje aan jouw interieur toe.