Een paar tips voor duurzamer leven

Duurzamer leven wordt steeds belangrijker om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en zo liever te zijn voor het milieu. Duurzamer leven kan lastig zijn om in een keer te gaan doen en er staan zoveel tips op het internet over hoe je het kan doen dat het soms lastig lijkt. Toch begint duurzamer leven ook met kleine stapjes. Hieronder geven we een paar tips voor duurzamer leven waar je op dit moment al mee kan beginnen.

Kies voor vegan make up

De eerste stap die je kunt zetten richting een duurzamer leven is om betere verzorgingsproducten en make up te gaan kopen. Kies bijvoorbeeld voor vegan make up. Vegan make up is make up die veganistisch is en waar geen dierlijke producten in zitten en die niet op dieren getest worden. Een andere naam hiervoor is cruelty-free make up. Door te gaan voor vegan make up ben je liever voor de dieren en voor het milieu. Het is een kleine stap om te zetten met groot impact. Veel merken en winkels verkopen tegenwoordig vegan make up.

Maak natuurlijke maaltijden en hapjes voor jezelf en kinderen

Een tweede kleine stap om te zetten met een groot impact is om natuurlijke maaltijden en hapjes voor jezelf en kinderen te gaan maken met minder vlees en zuivel. Door natuurlijk te eten ben je beter voor het milieu en krijg je zelf ook de juiste vitaminen binnen. Voor jezelf kun je al beginnen door minder vlees te gaan eten. Wil je ook lekkere hapjes voor je kinderen of baby hapjes maken? Hiervoor vind je de lekkerste recepten op het internet.

Kies voor minder plastic

Als laatste tip willen we je meegeven om minder plastic te gaan kopen en gebruiken. Veel producten zitten in een plastic verpakking, zoals eten en verzorgingsproducten. Door dit te wisselen met een verpakking met minder of geen plastic ben je veel duurzamer en milieuvriendelijker bezig.