Dit zijn de leukste must-do’s van Lanzarote

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Lanzarote? Dan mag je deze dingen zeker niet missen. Lanzarote is een prachtig vulkanisch eiland dat vlakbij de evenaar ligt. Het grenst vlak aan het vaste land van Marokko en behoort tot de Canarische eilanden van Spanje. Er wordt Spaans gesproken en het is er het gehele jaar lekker weer. In de winter kun je de kou ontvluchten en genieten van het aangename klimaat in Lanzarote. In de zomer geniet je van temperaturen tussen de 25 en 30 graden en in de winter van een gemiddelde temperaturen van 20 graden. Door de wind wordt het warme klimaat als zeer aangenaam ervaren. Benieuwd naar must-do’s van dit eiland? Lees dan snel verder!

La Graciosa

La Graciosa is één van de kleinere buur eilanden van Lanzarote. Het ligt op steenworp afstand vanaf het noorden en heeft slechts 700 inwoners. Het eiland is erg puur doordat je er niet met motorvoertuigen mag rijden als je geen vergunning hebt. Met de fiets op de boot is natuurlijk wel een optie maar er zijn weinig tot geen verharde wegen. Het eiland heeft alle primaire behoeftes; een primaire- en middelbare school, supermarkt en een postkantoor. Het eiland heeft geen eigen watervoorziening, daarom is er een pijpleiding die water aanvoert vanaf Lanzarote. Er zijn prachtige witte stranden met een strakblauwe zee. Voor een day-trip is dit zeker de moeite waard!

Mirador del Rio

Mirador del Rio is een van de mooiste uitzichtpunten in het noordelijkste puntje van het eiland. Op dit uitzichtpunt vind je een van de meest unieke architecturale projecten van César Manrique. Op de berg, op een hoogte van maar liefst 474 meter, heb je een panoramisch beeld over de zee, delen van het eiland en kijk je uit op het eiland ‘La Graciosa’. Op het topje van de helling vind je een prachtig restaurant dat zich kenmerkt door het vrije gevoel en de natuur. Als er bent, wordt de architectuur en natuur als eenheid aan elkaar verbonden. César Manrique laat in zijn werken zijn liefde voor het eiland zien.

Museo y fundación de Cesar Manrique

César Manrique was een Spaanse kunstschilder, architect en beeldhouwer uit Lanzarote. Zijn stijl wordt gekarakteriseerd door natuur en non-figuratie. Over het hele eiland zie je veel van zijn werken terug. Denk aan projecten als Mirador del Rio, Jameos del Agua en kunstprojecten op rotondes. Na zijn overlijden is er een museum en een foundation opgericht om zijn werk te eren. Ook zijn huis wordt tentoongesteld om te laten zien wat voor prachtige werken hij maakte. In de architectuur van zijn huis zie je terug dat hij het huis één wou laten zijn met de natuur. Het museum en de fundación (zijn huis) zijn zeker een bezoekje waard!

Jameos del Agua

Jameos del Agua zijn de grotten in het veld van de vulkaan Monte Corona, wat Kroon Vulkaan betekent. Het is een vulkanische tunnel die in verbinding staat met de Atlantische Oceaan. Ook deze grotten en tunnel zijn gedecoreerd door de Canarische kunstschilder, beeldhouwer en architect César Manrique. Het unieke aan deze bezienswaardigheid is dat je er ’s avonds ook kunt genieten van een heerlijk diner of concert.

Je vakantie financieren? Check dit!

Het hele jaar lang geld sparen is natuurlijk altijd een goede optie, maar er is meer dan dat. Benieuwd naar een andere manier om je vakantie te bekostigen? Dan kan je ETH kopen bij Anycoindirect.