Dit is wat je moet weten over shampoo bars

Een shampoo bar (of een algemene body bar) zijn nu een van de hipste producten onder vrouwen van alle leeftijden. En terecht: niet alleen zijn deze bars ook fijn om jezelf mee te reinigen, ze zijn milieuvriendelijk, ze doen hun werk en ze ruiken overheerlijk naar vele natuurlijke materialen en stoffen. Bovendien zijn ze ook nog eens goed voor je portemonnee, omdat ze heel lang mee gaan! Vergeleken met vloeibare shampoo kan je met shampoo bars soms wel drie keer zo veel wasbeurten mee doen.

Ben je toevallig op zoek naar iets nieuws om uit te proberen in de douche? Of was je aan het onderzoeken over hoe een anti-roos shampoo in bar vorm misschien beter voor jou werkt dan een vloeibare? Wij leggen je uit waarom je ook mee moet doen aan de shampoo bar: niet alleen voor jezelf, maar ook voor de planeet.

Het verschil tussen vloeibare shampoo en shampoo bars

Het grootste verschil tussen een shampoo in een fles en een shampoo in de vorm van een bar is voornamelijk het gebruik. Bij een vloeibare shampoo knijp je simpelweg in de fles en komt de shampoo er zo uit, maar bij een bar gaat dit natuurlijk heel anders. Vele zouden eigenlijk zeggen dat een shampoo bar nog simpeler te werk gaat: je kunt er namelijk voor kiezen om de bar te wrijven tussen je vochtige handen of juist rechtstreeks op je vochtige haar. Zo simpel kan het dus zijn!

De vraag is dan wel: “Werkt een shampoo bar ‘beter’ dan een vloeibare?” Niet per se. Het is echter wel zo dat een shampoo bar volledig vrij is van plastic. Bovendien zijn de meeste shampoo bars voornamelijk geproduceerd met natuurlijke materialen en weinig chemische stoffen. En daarbovenop zijn ze ook nog eens duurzaam! Er is dus geen reden om niet over te stappen naar een shampoo bar: ze zijn niet alleen fijn voor jouw portemonnee, maar ook voor de rest van de planeet. Shampoo bars zijn overal te verkrijgbaar: vraag aan specialisten welke bar jij nodig hebt voor jouw haartype.