De verschillende soorten papieren verzendzakken op een rijtje

Verzendzakken zijn vandaag de dag te verkrijgen in allerlei soorten en maten en worden tegenwoordig van uiteenlopende materialen gemaakt. Van plastic tot papier. Steeds vaker wordt er voor duurzame verpakkingsmaterialen gekozen. Dit in verband met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, duurzaamheid, het behoud van de aarde en de toekomst van volgende generaties. Papieren verzendzakken beginnen dan ook steeds meer aan populariteit te winnen. Ook omdat deze verpakkingen een wat meer luxe uitstraling hebben dan bijvoorbeeld plastic. Plastic verzendzakken raken dan ook steeds meer uit de mode. Benieuwd geworden welke papieren verzendzak geschikt is voor jouw soort zending? Lees dan even verder!

Gewatteerde verzendzakken

Het eerste soort papieren verzendzak waar je uit kunt kiezen zijn de zogenaamde gewatteerde verzendzakken. Deze verzendzakken hebben een soort gewatteerde vulling. Deze vulling kan vergeleken worden met bijvoorbeeld noppenfolie. De gewatteerde vulling beschermt het product tegen schokken en stoten. Zo ben je ervan verzekerd dat de producten heel over komen. Dit soort verzendzakken zijn uitstekend geschikt voor zeer kwetsbare en zware producten. De gewatteerde verzendzakken zijn eenvoudig te sluiten en te openen met behulp van een sluitstrip. Ze zijn te verkrijgen in diverse formaten.

Kraft verzendzakken

Kraft verzendzakken zijn zeer eenvoudig maar doeltreffend. Deze zakken beschikken over een handige scheurstrip waardoor de zak eenvoudig te openen is door de ontvanger. Kraft verzendzakken hebben tevens een vouw in de bodem. Hierdoor kan de verzendzak uit gevouwen worden en kun je er meer producten in kwijt. Omdat kraft verzendzakken niet over een beschermende vulling beschikken, zijn deze zakken alleen geschikt voor producten die niet bepaald kwetsbaar en breekbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan producten als kleding en andere producten die minder bescherming vereisen.

Extra versterkte verzendzakken

Producten als kalenders, posters en foto’s en andere producten die niet gevouwen mogen worden, kun je het beste versturen in extra verstevigde verzendzakken. Deze verzendzakken zijn voorzien van een extra stevige, versterkte rand. Hierdoor kunnen dit soort verzendzakken tegen een stootje. 

Verzendzakken kopen?


Ben je van plan om verzendzakken in te slaan voor jouw bedrijf? Neem dan eens een kijkje op de website van Rotimshop. Deze webshop biedt verschillende soorten verzendzakken en andere verpakkingen aan. Voor alles omtrent verpakkingen ben je hier aan het juiste adres!