De soorten pallets naast houten pallets

Alle mensen die een pallet versturen weten dat de houten pallets het meest populair zijn. Aan houten pallets kleven vele voordelen en hier gaat dan de voorkeur ook graag naar uit. Toch zijn er ook nog veel pallets die van hele andere materialen worden gemaakt. In dit artikel bespreek ik de overige materialen met je die ook nog wel eens worden gebruikt voor pallets. Als je het overweegt een pallet aan te schaffen is het wel net zo fijn om te weten waar je de keuze uit hebt, nietwaar?

Kunststof pallets

De kunststof pallets, of wel plastic varianten, zijn relatief licht. Ook wordt er vaak voor plastic gekozen wanneer er voedingsmiddelen of vloeistoffen moeten worden verzonden. Nog een groot voordeel van kunststof pallets is dat deze goed bestand zijn tegen elk weertype, aldus Cheap Cargo. Dit materiaal heeft dan ook een lange levensduur. Toch zijn de kunststof pallets wel wat milieu onvriendelijker en een stuk duurder.

Kartonnen pallets

Kartonnen pallets zijn erg milieuvriendelijk, omdat deze pallets als oud papier kunnen worden afgevoerd als deze kapot gaan. Ze kunnen dus worden hergebruikt. Wat ook een voordeel is, is dat karton licht is. Het enige nadeel is wel de draagkracht, want in vergelijking met hout heeft karton wel een stuk minder draagkracht.

Houtvezelpallets

Houtvezelpallets zijn relatief wat lichter dan houten pallets en dit materiaal mag worden gebruikt in landen waar het materiaal hout verboden is. Ook kunnen deze pallets makkelijk gestapeld worden, dus ze besparen heel wat ruimte. Helaas kan een houtvezelpallet niet meerdere keren gebruikt worden, dus als de pallet eenmaal kapot is kun je deze niet meer repareren. Niet heel erg rendabel dus.

Piepschuim pallets

Piepschuim is natuurlijk ook een erg licht materiaal. De piepschuim pallets zie je vaak terug bij het transport van allerlei koel- en diepvries apparatuur, want piepschuim absorbeert de schokken. Ook worden piepschuim pallets van herbruikbare materialen gemaakt, waardoor ze milieuvriendelijk zijn.