Beste Europese plaatsen om te bezoeken in de zomer

Het schooljaar is voorbij, de maatregelen versoepelen en de zon komt tevoorschijn. Dit betekent dat het eindelijk tijd is om een vlucht te nemen ver van je woonplaats. Oké, misschien niet te ver, de meeste van ons blijven dit jaar nog even in Europa. Gewoon, voor de zekerheid. Maar heb jij even geluk. Europa is namelijk prachtig en staat op iedereen zijn bucketlist. Er zijn veel steden en culturen om te ervaren, maar ook geweldige stranden om op te relaxen. Lees voor inspiratie maar eens onze lijst!

Dubrovnik, Kroatië

Beroemd als filmlocatie voor de televisieserie Game of Thrones, Dubrovnik, Kroatië is zo populair dat het er midden in de zomer druk kan zijn. Probeer je reis daarom aan het begin of het einde van het hoogseizoen te plannen. Deze makkelijk te navigeren stad beschikt over veel gebouwen die bewaard zijn gebleven uit de 16e eeuw. Als je uitgeput bent van het bezoeken van bezienswaardigheden, ga dan voor een duik in de sprankelende blauwe Adriatische Zee. Of maak een ritje met de kabelbaan met 360-graden uitzicht over de stad en het water. Deze bestemming is dus echt een plek om zowel je wandelschoenen als badlaken mee naartoe te nemen!

Lissabon, Portugal

Geen enkele reis door Europa is compleet zonder een bezoek aan Lissabon. De Portugezen zijn gul en enthousiast van aard en verwelkomen je met een warme glimlach en stevige maaltijden. Ook hier zijn veel historische gebouwen, maar je mag zeker niet vergeten te shoppen op Strandlaken.nl. Op slechts twintig minuten van de stad vind je namelijk een geweldig strand!

Budapest, Hongarije

Voor degenen die budgetbewust op reis willen en nieuwsgierig zijn naar geschiedenis, is Boedapest een van de beste Europese steden om te bezoeken. Je zult het gevoel hebben dat je terug in de tijd bent gestapt terwijl je door de gotische, geplaveide straten dwaalt. Als je geïntrigeerd bent om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad, mag je ook het Joods Museum of het Historisch Museum van Boedapest niet missen.