Alles wat je moet weten over gouden ringen

De meesten van ons weten heel weinig over goud. Toch is goud het meest gebruikte metaal voor trouwringen. Voordat u naar uw favoriete juwelier gaat om uw perfecte bruidsring te kiezen, moet u de basis begrijpen. Deze zullen wij hier uitleggen.

Wat is een karaat?

Een van de minst begrepen aspecten van goud is de karaat. Serieus, wat betekent 24K? Een karaat is in wezen een eenheid van zuiverheid. Die rating is gesplitst in 24 delen of karaten, wat betekent dat een 24 karaats gouden ring, puur, massief goud is. Het nadeel van 24K goud is dat het zacht en kneedbaar is, waardoor het niet erg goed is voor dagelijkse slijtage, omdat het gemakkelijk gekrast en beschadigd kan worden. De meeste trouw- en verlovingsringen die van goud zijn gemaakt zijn gemaakt van 14K of 18K goud. Deze ringen zijn sterker en duurzamer dan 24K ringen. Wanneer een ring niet 24K of ‘puur goud’ is, betekent dit dat hij gemengd is met enkele andere metalen of legeringen, die meestal de sterkte en glans verbeteren, maar ook de kleur kunnen veranderen. Dit betekent dat 18K goud 75 procent goud is, 25 procent legeringsmix, terwijl 14K goud 58,3 procent goud is, 41,7 procent legeringsmix.

Is het geplateerd?

Een ander ding om te overwegen bij de aankoop van uw ring is plating. Meestal hoort u 24K puur goud, maar misschien ziet u ook wel een ring die geadverteerd wordt als 18K puur goud. Dat betekent dat de ring niet geplateerd is. Geplateerde ringen zijn gemaakt van een ander metaal en dan geplateerd in goud. Er zijn normen voor hoe dik het vergulden moet zijn, maar het is belangrijk om dat te bespreken met individuele juweliers om hun wensen te achterhalen. Een optie die steeds vaker voorkomt is vermeil, dat zijn zilveren sieraden die met goud zijn verguld. Plating is een optie die u geld kan besparen. Hoe meer goud in een ring, hoe zwaarder de ring en dus hoe duurder de ring is.

Ben je op zoek naar mooie trouwringen in de buurt van Antwerpen zie dan; Geelgouden trouwringen Antwerpen.