6 tips om te besparen op woonlasten

We weten ondertussen allemaal dat het leven duur is, heel erg duur. Gelukkig zijn er verschillende tips om geld te besparen. Hier leest u meer over 6 tips om te besparen op uw woonlasten.


Investeer

Het is erg belangrijk om te investeren in uw huis. Als u bijvoorbeeld een wasmachine hebt die niet energiezuinig is en enorm veel energie verbruikt kunt u beter een nieuwe kopen die een stuk minder energie verbruikt. Hiermee bespaart u een hoop. Er zijn natuurlijk ook nog meer apparaten in uw huis die veel energie trekken en waar u op kunt besparen.

Kijk alle verzekeringen nog eens na

Kijk nog eens goed naar alle verzekeringen die u heeft afgesloten, welke pakketen u heeft afgesloten. Vaak betaalt u voor bepaalde zaken waar u geen gebruik van maakt maar heeft u dit niet door. Kijk dus alles goed na of sommige verzekeringen omlaag kunnen. Kijk bijvoorbeeld naar uw zorgverzekering. Hier zit soms zorg in zoals fysiotherapeut waar je geen gebruik van maakt maar er wel iedere maand voor betaald en om zaken zoals deze uit uw pakket te halen kunt u wel tot honderden euro’s per jaar besparen. Ook willen verzekeraars elk jaar weer graag nieuwe klanten aan trekken, daardoor maken ze vaak gebruik van hoge welkomskortingen. Hiermee kun u dus snel geld besparen. U kunt in principe al uw verzekeringen vergelijken, bijvoorbeeld uw woonverzekering, mobiele verzekering en ook kunt u uw opstalverzekering via overstappen.nl vergelijken.

Elektriciteit

U kunt een hoop besparen om elektriciteit. Houd bijvoorbeeld ’s avonds de verlichting uit en steek kaarsen aan. Dit geeft ook nog eens een veel gezelligere sfeer dan met een licht aan. 

Een andere tip om de besparen op elektriciteit is om bijvoorbeeld de droger niet te gebruiken maar kies er voor om uw was op te hangen aan de waslijn. Dit is ook milieuvriendelijk. 


Doe zo veel mogelijk zelf

Probeer alle klusjes die in huis gedaan moeten worden zelf te doen. Om een bedrijf te laten komen voor deze klusjes kost veel geld. Terwijl u sommige zaken ook makkelijk zelf aan kunt en u helemaal geen bedrijf nodig heeft. Als u twijfelt kunt u natuurlijk altijd onderzoek doen of u die klusjes aan kunt of een bedrijf nodig heeft.


Besparen op gas

Om de besparen op gas kunt u ook bijvoorbeeld vaker een koude maaltijd eten zo hoeft u het gas niet te gebruiken. Er zijn een hoop verschillende koude maaltijden die ook nog eens erg gezond zijn. Bijvoorbeeld een sla maaltijd en het bespaart u ook nog eens geld uit. Ook kunt u om gas te besparen in de ochtend water drinken in plaats van thee als u dat maakt met een ketel.


Bespaar op water

Om te besparen op water moet u geen bad nemen. Dit kost namelijk heel veel water. Als u gaat douchen zorg er ook voor dat u er niet te lang onderstaat. Zet een wekker om de tijd bij te houden en stel een standaard tijd in voor de douche en zorg er ook voor als de wekker is gegaan dat de douche ook echt uitstaat. Want anders heeft het natuurlijk ook geen zin als u de weker negeert.

Ook bij het afwassen moet u geen vaatwasser gebruiken. Een vaatwasser kost namelijk enorm veel water en ook energie. Doe de afwas in de afwasbak en laat de vaatwasser uit staan.

Dit waren de 6 tips om te besparen op uw woonlasten. Hopelijk heeft u wat gehad aan deze tips en gaat u ze ook gebruiken om zelf een hoop geld uit te besparen op u uw woonlasten. Lees dus de tips nog een keer goed door en ga alles af of u dit kan toepassen in uw huishouden.