3 regels voor het kiezen van een eettafel

Of je nu jouw eerste tafel wilt kopen of wilt upgraden waar je al jaren van eet (de tafel dan), de markt kan overweldigend zijn. Heel veel mensen zoeken op eettafels en keukentafels en dan krijg je een grote lijst met websites waar je naar kan kijken. Om je te helpen het te verfijnen, zijn hier een aantal regels die belangrijk zijn voor het kiezen van een tafel.

#1 Ga altijd groter dan je denkt dat nodig is

Het moeilijkste wat ik als ontwerper moet doen, is klanten ervan overtuigen dat hun meubels net iets groter moeten zijn dan ze denken! Velen denken dan: “maar we zitten helemaal niet vaak aan onze tafels” of “we zijn maar met z’n drieën”. Nou, er zijn misschien maar drie van jullie, maar las je een eetkamer hebt die geschikt is voor een tafel voor zes, dan zal die kamer er triest en leeg uitzien – ongeacht hoeveel plantenbakken je aan de kamer toevoegt.

#2 Zorg voor genoeg ruimte

Als je de andere kant te ver gaat en in een tafel propt die te groot is voor de ruimte, ziet het er overweldigend en rommelig uit. Het magische getal is hier drie. Je wilt ongeveer drie meter ruimte achter jouw stoelen openhouden om ruimte te laten voor jou en jouw gasten om op en neer te gaan van de tafel.

#3 Kies een ronde tafel als je weinig ruimte hebt

Ronde tafels zijn een geweldig compact ruimtegebruik. Ze hebben meestal een kleinere voetafdruk dan rechthoekig of vierkant, dus je kan ze meestal in een ruimte plaatsen die niet ideaal is voor een ander type tafel. Ze zijn ook geweldig voor eetruimtes in de keuken, ontbijthoekjes en open woon-eetruimtes.

#4 Koop een glazen tafel als je een donker appartement hebt

Vaak willen mensen dat de ruimte licht en luchtig aanvoelt. Het is een veelvoorkomend verzoek, maar helaas heeft niet elk huis een overvloed aan ruimte of veel natuurlijk licht. Het antwoord? Een glazen tafel. Het zal altijd opengaan en elke ruimte verlichten. Ja, een glazen tafel heeft wat meer onderhoud nodig dan een met hout bedekte tafel als het gaat om foutieve vlekken, maar een klein veegje glasreiniger zal de zaken snel opruimen.